LinkedIn is uitgegroeid tot een van de meest populaire sociale mediaplatforms voor professionals en zakelijke netwerken. Als je je afvraagt hoe je de betrokkenheid en zichtbaarheid van je berichten op LinkedIn kunt vergroten, is het begrijpen van het LinkedIn-algoritme essentieel. In dit artikel gaan we dieper in op hoe het LinkedIn-algoritme in 2023 werkt en geven we je waardevolle tips om je LinkedIn-inhoud te optimaliseren.

Inleiding

LinkedIn is niet zomaar een platform waar je je cv kunt delen en vacatures kunt zoeken. Het is een dynamische community van professionals die waarde hechten aan zakelijk inzicht, netwerken en het delen van kennis. Om ervoor te zorgen dat gebruikers de meest relevante inhoud te zien krijgen, maakt LinkedIn gebruik van een geavanceerd algoritme dat berichten rangschikt op basis van verschillende factoren.

Wat is het LinkedIn-algoritme?

Het LinkedIn-algoritme is een complex systeem dat bepaalt welke berichten in de nieuwsfeed van gebruikers verschijnen en in welke volgorde. Het algoritme analyseert en evalueert voortdurend de inhoud en het gedrag van gebruikers om de meest relevante en waardevolle berichten te selecteren. Het doel van het algoritme is om een gepersonaliseerde gebruikerservaring te bieden en gebruikers te helpen bij het ontdekken van interessante inhoud binnen hun professionele netwerk.

Tips voor de beste resultaten

Aantal posts per week

Het ideale aantal posts per week ligt tussen de 1 en 3. Hou wel minimaal 18 uur tussen je berichten en het meest belangrijke is regelmaat.

Beste moment van plaatsen bericht

Vanuit een studie is gebleken wat de beste tijd om te posten is op:

Maandag tussen 9:30 en 14:00
Dinsdag tussen 8:00 en 11:30
Woensdag tussen 9:00 en 12:30
Donderdag tussen 8:00 en 11:30
Vrijdag tussen 13:00 en 15:30
Zaterdag tussen 10:00 en 13:30
Zondag tussen 12:00 en 15:00

Bereik per formaat

LinkedIn heeft verschillen manieren om content te posten. Het algoritme vergroot het bereik afhankelijk van het type bericht. Hieronder een overzicht.

PDF document: 2,2 tot 3,7x bereik
Carousel: 1,8 tot 2,3x bereik
Tekst en afbeeldingen: 1,3 tot 1,7x bereik
Video: 0,8 tot 1,5x bereik
Survey: 0,9 tot 1,2x bereik
Bericht met externe link: 0,4 tot 0,5x bereik
Nieuwsbrief: 0,2 x 0,9x bereik
Artikel: 0,1 tot 0,2x bereik

Gebruik van Hashtags

Het meest efficiente is om tussen de 2 en 6 hashtags te gebruiken

Bereik van interactie

1 like = 1 extra view
1 klik op ‘lees meer’ = 4 extra views
1 share = 7 extra views
1 reactie = 12 extra views

Reactie geven op je eigen post

Het is aanbevolen om niet als eerste commentaar te geven op je eigen post
Beter is het om te doen als reactie op commentaar wat anderen hebben gegeven. Mogelijk krijg je dat 20% extra views.

Aanzetten Creator Modus

Door het gebruiken van de LinkedIn Creator Mode kan je rond de 15 a 35% meer mensen bereiken

6 Algemene aanbevelingen

  • Probeer interactie te genereren in de eerste 90 minuten van je post
  • Link niet meer dan 15 accounts in je post
  • Maximaal 10 emoji’s per post en niet meer dan 4 per regel
  • De ideale tekstlengte is tussen de 1200 en 1800 karakters
  • Reageer op reacties binnen 12 uur
  • Verander je post niet in de eerste 10 minuten

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Wat is het belangrijkste doel van het LinkedIn-algoritme?

Het belangrijkste doel van het LinkedIn-algoritme is het bieden van een gepersonaliseerde gebruikerservaring door relevante en waardevolle inhoud te tonen in de nieuwsfeed van gebruikers.

Hoe kan ik mijn inhoud laten opvallen op LinkedIn?

Om je inhoud te laten opvallen op LinkedIn, zorg voor waardevolle en relevante inhoud, gebruik relevante zoekwoorden, betrek je netwerk en blijf consistent en actief met je berichten.

Heeft het aantal connecties invloed op het bereik van mijn berichten?

Het aantal connecties kan invloed hebben op het bereik van je berichten op LinkedIn. Wanneer je bericht wordt geliked, gedeeld of erop gereageerd wordt door je connecties, kan het zich verspreiden naar hun netwerken, waardoor het potentieel een groter bereik krijgt. Het opbouwen van een relevant en betrokken netwerk kan daarom bijdragen aan de zichtbaarheid van je inhoud.

Hoe kan ik het succes van mijn LinkedIn-inhoud meten?

Je kunt het succes van je LinkedIn-inhoud meten door de betrokkenheid bij je berichten te analyseren. Kijk naar het aantal likes, reacties, shares en weergaven. LinkedIn biedt ook analysehulpmiddelen die inzicht geven in de prestaties van je berichten en het bereik ervan.

Zal het LinkedIn-algoritme in de toekomst veranderen?

Het LinkedIn-algoritme zal naar verwachting blijven evolueren en zich aanpassen aan veranderende gebruikerstrends en behoeften. Het is waarschijnlijk dat er in de toekomst veranderingen zullen plaatsvinden om de gebruikerservaring te verbeteren en te voldoen aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van professioneel netwerken.

Wil je graag meer weten over dit artikel of heb je vragen voor ons? Neem gerust content met ons op via het Contactformulier. Onze experts zitten klaar om je vragen te beantwoorden.

Laatste Berichten