Als we kijken naar de ontwikkelingen op het gebied van online adverteren, dan is het belangrijk om vooruit te kijken naar wat er komen gaat. In dit artikel bespreken we de top 5 betaalde advertentietrends die je in 2023 in de gaten moet houden. Deze trends zullen grote invloed hebben op de manier waarop bedrijven adverteren en hun doelgroep bereiken.

1. Programmatic advertising

Programmatic advertising is al geruime tijd een trend, maar in 2023 zal het nog meer aan belang winnen. Programmatic advertising betekent dat adverteerders hun advertenties automatisch inkopen en plaatsen via een platform. Dit kan gebeuren op basis van verschillende criteria, zoals doelgroep, locatie en gedrag. In 2023 zal programmatic advertising nog meer geavanceerd zijn, met meer mogelijkheden voor targeting en personalisatie.

2. Native advertising

Native advertising is een vorm van advertentie waarbij de advertentie opgaat in de omgeving waarin deze wordt geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld een gesponsorde post op social media zijn, of een advertentie in een online magazine. In 2023 zal native advertising nog populairder worden, omdat het minder opdringerig overkomt en beter aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep.

3. Video advertising

Video advertising is al geruime tijd een populaire vorm van adverteren. In 2023 zal deze trend zich voortzetten en zal video advertising nog belangrijker worden. Dit heeft te maken met het feit dat video steeds meer wordt geconsumeerd op verschillende platformen, zoals social media, YouTube en streamingdiensten. Bedrijven zullen daarom nog meer inzetten op video advertising om hun doelgroep te bereiken.

4. Voice advertising

Met de opkomst van smart speakers en voice assistants wordt voice advertising steeds belangrijker. Voice advertising betekent dat adverteerders hun boodschap via spraakoverdracht overbrengen naar de doelgroep. In 2023 zal voice advertising nog meer aan belang winnen, omdat het een nieuwe manier is om de doelgroep te bereiken. Bedrijven zullen hierop inspelen door specifieke campagnes te ontwikkelen die gericht zijn op voice advertising.

5. Augmented reality advertising

Augmented reality is een technologie waarbij een digitale laag over de werkelijkheid wordt gelegd. Dit kan bijvoorbeeld een filter zijn op social media, of een interactieve advertentie in een magazine. In 2023 zal augmented reality advertising nog belangrijker worden, omdat het een nieuwe manier is om de doelgroep te bereiken en interactie aan te gaan. Bedrijven zullen daarom specifieke campagnes ontwikkelen die gericht zijn op augmented reality advertising.

Conclusie

In dit artikel hebben we de top 5 betaalde advertentietrends besproken die je in 2023 in de gaten moet houden. Deze trends hebben allemaal te maken met de manier waarop bedrijven hun doelgroep bereiken en de ontwikkelingen in technologie. Bedrijven die deze trends in de gaten houden en hierop inspelen, hebben een voorsprong op hun concurrenten en kunnen hun doelgroep op een effectieve manier bereiken.

Veelgestelde vragen

Wat is programmatic advertising?

Programmatic advertising betekent dat adverteerders hun advertenties automatisch inkopen en plaatsen via een platform op basis van verschillende criteria, zoals doelgroep, locatie en gedrag.

Wat is native advertising?

Native advertising is een vorm van adverteren waarbij de advertentie opgaat in de omgeving waarin deze wordt geplaatst, zoals een gesponsorde post op social media of een advertentie in een online magazine.

Waarom is video advertising belangrijk?

Video advertising is belangrijk omdat video steeds meer wordt geconsumeerd op verschillende platformen, zoals social media, YouTube en streamingdiensten. Bedrijven zetten daarom in op video advertising om hun doelgroep te bereiken.

Wat is voice advertising?

Voice advertising betekent dat adverteerders hun boodschap via spraakoverdracht overbrengen naar de doelgroep, bijvoorbeeld via smart speakers en voice assistants.

Wat is augmented reality advertising?

Augmented reality is een technologie waarbij een digitale laag over de werkelijkheid wordt gelegd, bijvoorbeeld in de vorm van een filter op social media of een interactieve advertentie in een magazine. Bedrijven zetten in op augmented reality advertising om hun doelgroep op een nieuwe en interactieve manier te bereiken.

Wil je graag meer weten over dit artikel of heb je vragen voor ons? Neem gerust content met ons op via het Contactformulier. Onze experts zitten klaar om je vragen te beantwoorden.

Laatste Berichten